Kies voor een nieuwe condensatieketel en doe je oude ketel weg

defecte cv ketelSommige dingen ga je pas missen als ze kapot zijn gegaan. Je merkt dat pas hoeveel je er van afhankelijk bent. Een CV ketel is zo’n apparaat. Het zorgt voor warm water, een warm huis en je hebt er eigenlijk helemaal geen omkijken naar. Het is dan ook zeker een goed idee om goed onderhoud aan de ketel uit te laten voeren. Zo kan de levensduur aanzienlijk verlengd worden.

Toch komt er een moment dat de CV ketel vervangen moet worden. Helemaal niet erg, maar wel een goed idee om tijdig over na te denken. Als de ketel het namelijk begeeft, heb je geen warm water, geen kachel en zit je dus letterlijk in de kou. Als dit in de zomer gebeurd is het misschien nog wel te overzien, maar in de winter kun je echt niet zonder. Daar komt bij dat installatiebedrijven het rond die tijd vaak extra druk hebben met nieuwe plaatsingen van ketels.

Vroegtijdig de CV ketel vervangen voor een condensatieketel

Als de ketel aan het einde van zijn leven begint te komen, dan heb je eigenlijk 2 keuzes. Je kunt ervoor kiezen om te wachten totdat de ketel helemaal defect is. Maar je kunt er tevens voor kiezen om de ketel al vroegtijdig te vervangen voor een condensatieketel die besparend is. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste kun je dan in alle rust zelf een ketel uitkiezen en eens goed gaan vergelijken. Wat voor ketel past bij jou woning? En welk merk wil je aanschaffen? Er staat zo minder druk op je, want de ketel doet het gewoon nog. Als de ketel defect is, ben je in een andere positie en schaf je mogelijk een ketel aan die niet helemaal naar je wens is.

Er is nog een ander voordeel van tijdig de CV ketel vervangen. De ontwikkelingen op het gebied van ketels heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan. Ketels worden namelijk een stuk zuiniger in deze tijd. Als u eerder kiest om de ketel te vervangen voor een nieuw model condensatieketel, dan kan u dit op de lange termijn dus ook kosten voor gas schelen. Aangezien dit een hoge kostenpost is voor veel gezinnen, kan dit dus interessant zijn. Dit is iets dat niet veel mensen zich realiseren.