Bitumen dakbedekking voor platte daken

dakenU heeft vast wel eens van bitumen dakbedekking gehoord. Het wordt voornamelijk voor platte daken gebruikt. Ook wordt het wel eens dakleer genoemd. Zo noemt men het in de volksmond nog wel eens. Bitumen is het meest gebruikte materiaal voor platte daken. Het materiaal heeft namelijk een zeer hoge duurzaamheid.

Wanneer het goed wordt onderhouden kan het 25 – 30 jaar meegaan. Het is dus wel belangrijk om het goed te onderhouden. Veel mensen vergeten dit. Het is belangrijk dat er niet lange tijd bladeren op de materiaal blijven liggen bijvoorbeeld. Zo nu en dan even het dak bezoeken is dus helemaal geen slecht idee, dit kan de levensduur verlengen.

Onderhoud

Alhoewel er onderhoud gedaan moet worden, is het zeker een onderhoudsvriendelijk materiaal dat bitumen. Zo is het aan te raden om eens in de 2 jaar een kleine inspectie uit te voeren. Dat is niet vaak, maar het moet wel gedaan worden. U kunt dit natuurlijk zelf doen, met uw ladder het dak op, maar u kunt er ook voor kiezen om een dak expert in te schakelen die dit voor u komt doen.

U heeft dan direct een goed beeld van de status van het dak en weet of deze eventueel binnen enkele jaren vervangen moet worden. Op tijd vervangen is overigens ook van belang. Zodra er lekkage ontstaat in uw dak is dat niet prettig. Vochtplekken op de muren en de binnenkant van het dak zorgen ervoor dat u veel extra kosten zou kunnen moeten maken. Tijdige vervangen van de dakbekleding kan dit voorkomen.

Meer informatie over Dakwerken Wommelgem, dakwerken Sint-Katelijne-Waver & dakwerken Balen vindt u hier.

Is uw dak ook aan vervanging toe?

Laat dan een expert langskomen welke uw dak kan inspecteren. Het kan overigens lonen om eens rond te kijken of te vragen naar goede dakwerkers. Zo kunnen dakwerkers in uw regio u misschien helpen. De prijs is overigens niet altijd het belangrijkste. De kwaliteit van het werk is waar het om draait. Een paar honderd euro besparen is misschien interessant, maar het gaat hier wel om een investering in uw woning welke 25 jaar mee zou moeten gaan. U kunt dan maar beter werk van hoge kwaliteit afnemen in plaats beknibbelen op een paar euro’s.